top of page

Wat houdt laseren in?

Laseren?

De woorden 'permanente laserontharing' spreken natuurlijk voor zich, maar wat houdt het eigenlijk in en hoe werkt het? Voordat u begint aan permanente laserontharing vinden wij het erg belangrijk dat u op de hoogte bent van het proces en wat u kan verwachten.

Graag leggen wij u hieronder uit hoe het proces in z'n werking gaat en hoe de groei van lichaamshaar nou in elkaar zit.

werkt laseren?

Hoe

Ontharen1.jpg

Je haren groeien in drie verschillende fases; de groei-, rust-, en uitvalfase. Door te laseren verwarm je de haarwortel met de laserstraal. 

De haarwortel wordt hierdoor vernietigd en kan dus niet meer opnieuw gaan groeien. Wanneer de haren in de rust-, en uitvalfase zitten, zit er geen haarwortel om te kunnen vernietigen. Per behandeling bevindt ongeveer 10-20% van de zichtbare haren zich in de groeifase. 

Daarom zijn er gemiddeld 6-8 behandelingen nodig om er voor te zorgen dat zichtbare haren vernietigd worden.  

Het is belangrijk om te weten dat ongeveer 60% van de haarwortels in het lichaam actief zijn. Uit de overige 40% van de haarzakjes groeien (nog) geen haren. Dit kan veranderen door leeftijd, of andere zaken zoals hormonen of medicatiegebruik

Door te gaan laseren, ouderdom en verandering in de hormoonhuishouding kan het zo zijn dat een klein percentage van die 40% wel actief gaat worden (lees een aantal zichtbare haartjes). Dit komt omdat je lichaam vanuit de oertijd haren op het lichaam ziet als bescherming en dus wil dat er haren op je huid zitten. Dit is een volkomen natuurlijke, maar onnodige reactie. Deze natuurlijke reactie van het lichaam betekend dat je één keer in de zoveel tijd (verschilt per persoon) een onderhoudsbehandeling nodig kan hebben. Dit kan in het begin zijn om de 6 maanden tot 1 keer per jaar. Dit bouwt zich op tot 1 keer in de 2-5 jaar gem.

Het is belangrijk te weten dat tijdens de gehele behandelkuur alleen mag worden geschoren.

Harsen, waxen en ontharingscrèmes beschadigen de haren en haarzakjes waardoor deze niet/minder goed de laserstralen absorberen. Hierdoor worden de haarzakjes aanzienlijk minder goed vernietigd. 

Ontharingsmethoden

Per behandeling zitten er ongeveer 10-20% van je haarwortels in de juiste groeifase. Wanneer je deze wortels vernietigd, staan daaronder alweer ongeveer 10-20% van de haarzakjes klaar om in de groeifase over te gaan. Voor de beeldvorming: deze 20% is voor jou jouw volledige beharing! Deze volgende 10-20% van de haarwortels zijn net zoveel haren als de eerste 10-20% die je met de eerste behandeling vernietigd hebt. Deze cyclus duurt tussen de 4-8 weken. Hoe meer haarwortels vernietigd zijn, hoe langer de cyclus duurt dus hoe langer je haren wegblijven tussen de behandelingen door.

Daarom raden wij het bij Cloud Nine Beauty Clinic aan om tussen de 6-8 weken terug te komen voor een volgende behandeling. Beginnend bij om de 6 weken en opbouwen tot om de 8 weken. Zo weten we dat bij 6 weken er genoeg haren in de groeifase zitten. Hoe meer behandelingen, hoe langer de tijd tussen de behandelingen om de haren in de juiste fase te kunnen behandelen. 

Waarom

is het belangrijk om elke 6-8 weken te laseren?

bottom of page